Proteste violente la New York. Cel puţin 75 de arestări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mişcarea "Occupy Wall Street" marchează două luni de la înfiinţare
Mişcarea "Occupy Wall Street" marchează două luni de la înfiinţare

Sute de manifestanţi ai mişcării „Occupy Wall Street" au ieşit astăzi în stradă, la New York, pentru a sărbători două luni de la debutul acestei mişcări. Poliţia a arestat cel puţin 75 de protestatari, în timpul confruntărilor violente.

Sute de membri ai mişcării „Occupy Wall Street" s-au adunat la intersecţiile din jurul cartierului financiar al New Yorkului, încercând să organizeze un marş către Bursa din New York. Ei şi-au intitulat manifestaţia „Shut down Wall Street!" (Închideţi Wall Street!). Toate străzile adiacente cartierului financiar au fost blocate însă de poliţie şi, în multe locuri au avut loc confruntări între poliţie şi protestatari. Poliţiştii au fost văzuţi târând câţiva dintre manifestanţii pe străzi, transmite BBC.

Mişcarea „Occupy Wall Street" organizează joi manifestaţii în mai multe oraşe din SUA pentru a marca o zi de acţiune la împlinirea a două luni de debutul acestei mişcări anticapitaliste, relatează CNN. La New York, oficialii se aşteaptă ca numărul demonstranţilor să fie de ordinul zecilor de mii.

Manifestanţii susţin că vor ca această zi să fie una de proteste paşnice, deşi miercuri un demonstrant a fost arestat pentru ameninţări violente.
Nkrumah Tinsley, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat pentru că a lansat o ameninţare teroristă împotriva unui magazin.

„În câteva zile, veţi vedea ce poate face un cocteil Molotov la Macy's", a declarat el într-o înregistrare video postată pe YouTube. Într-o altă înregistrare, Tinsley ameninţă să ardă din temelii oraşul New York. Aproximativ 200 de prostatari au fost arestaţi miercuri, a anunţat poliţia.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite