Statele Unite: Proteste pentru vaccinarea obligatorie împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele Unite: Proteste pentru vaccinarea obligatorie împotriva gripei porcine
Statele Unite: Proteste pentru vaccinarea obligatorie împotriva gripei porcine

Angajaţii din domeniul sanitar din New York au protestat marţi faţă de hotărârea Departamentului Sănătăţii de a-i obliga să se vaccineze împotriva gripei A H1N1, în caz contrar fiind ameninţaţi cu pierderea locului de muncă, relatează CBS în pagina electronică.

New York este primul stat ce a dispus vaccinarea tuturor angajaţilor din domeniul sănătăţii. Primele doze ale vaccinului împotriva gripei A H1N1 vor fi disponibile începând de săptămâna viitoare.

"Nici măcar nu îngrijesc bolnavi. Lucrez în domeniul nutriţiei. Mi s-a spus că trebuie să mă vaccinez deoarece lucrez într-o clinică", a precizat Paula Small, specializată în pediatrie. Ea a spus că va refuza vaccinarea, îngrijorată că produsul nu este testat.

În 1976, au fost înregistrate mai multe decese pe fondul vaccinării împotriva gripei porcine.

Potrivit unui asistent medical, intervievat de CBS, reglementarea statului încalcă libertăţile individuale şi drepturile civile. "Acum îmi voi pierde locul de muncă dacă nu mi se administrează un vaccin împotriva gripei sezoniere sau a gripei A H1N1", a precizat el.

Proteste au fost organizate marţi şi în oraşul Albany, capitala statului New York. Sute de demonstranţi au militat pentru libertatea alegerii. În calitate de angajaţi în domeniul sanitar, aceştia susţin că se spală frecvent pe mâini şi este puţin probabil să transmită sau să contracteze gripa A H1N1.

Circa 500.000 de persoane care lucrează în domeniul sănătăţii urmează să fie vaccinate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite