Primul vot în Senatul american asupra reformei sistemului de sănătate a lui Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatul american a votat joi pentru prima oară asupra reformei sistemului de asigurări de sănătate, o mare prioritate a preşedintelui Barack Obama, prin aprobarea unui amendament în favoarea accesului gratuit la medicina preventivă pentru femei.

Aleşii au aprobat un text al senatoarei Barbara Mikulski, cu 61 de voturi contra 39.

Textul garantează servicii asigurate pentru femeile de până în 50 de ani, pentru efectuarea de mamografii. El acoperă de asemenea examenele de depistare anuală a maladiilor de inimă şi a altor boli afectând mai ales femeile.

După mai multe luni de discuţii în comisie şi de negocieri informale, senatorii au început pentru prima oară dezbaterile în şedinţă plenară luni, amintesc AP şi AFP.

Textul prevede asigurări de sănătate pentru circa 31 din cele 36 de milioane de americani care nu dispun de ele.

Preşedintele Obama speră să obţină votul unui text în Senat, unde examinarea altor amendamente continua joi după-amiază, până la sfârşitul anului.

Joi, democraţii au respins mai ales prin 58 de voturi contra 42 un amendament al senatorului republican John McCain care se opune unor reduceri bugetare propuse de majoritate în sistemul de acoperire pentru persoane în vârstă, Medicare, pentru finanţarea reformei.

Camera Reprezentanţilor a aprobat deja la 7 noiembrie versiunea sa a proiectului de lege asupra reformei sănătăţii, notează Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite