Presupusa victimă a şefului FMI ar putea fi infectată cu HIV sau ar putea avea SIDA. Ce se ştie despre Nafissatou Diallo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele cameristei care susţine că fostul director al FMI ar fi încercat să o violeze, a oferit mai multe interviuri în care i-a conturat surorii sale o imagine de femeie muncitoare, şi serioasă.

Bărbatul, manager de restaurant, a spus despre Nafissatou Diallo, cunoscută şi sub numele de Ohelia, că este o mamă credincioasă din vestul Africii, care locuieşte legal în Statele Unite şi care este suferă foarte mult în urma agresiunii sexuale.

"Este o femeie minunată şi muncitoare, din Senegal, care are o fetiţă în vârstă de nouă ani", a spus fratele cameristei. 

"Cineva mi-a făcut ceva foarte rău", i-a spus printre lacrimi la telefon Ohelia fratelui său, prima persoană pe care a sunat-o, la o oră după incident.

De asemenea, vecinii din cartierul Bronx al oraşului New York, au spus despre Nafissatou Diallo că este o musulmană devotată, "foarte timidă şi foarte liniştită", potrivit "Atlantic Wire". "Poartă mereu pantaloni închişi la culoare, pantofi fără toc şi îşi acoperă părul cu o eşarfă. Este foarte discretă, nu şi-a deranjat niciodată vecinii şi este o persoană reţinută. Nu zâmbeşte decât anumitor oameni", spun vecinii.

La hotelul Sofitel unde lucrează presupusa victimă al lui Strauss-Kahn, este o atmosferă tensionată în rândul colegilor ei de muncă. "Nu ştii niciodată ce va urma, cine va fi următoarea persoană nebună care va veni aici", a spus unul dintre angajaţii hotelului. Personalul care se ocupă de curăţenia hotelului constă, în mare parte, din imigranţi din Africa de Vest şi China.

UPDATE Publicaţia New York Post informează, în ediţia online, citând surse, că presupusa victimă a lui Dominique Strauss-Kahn locuieşte într-un apartament din Bronx închiriat exclusiv adulţilor infectaţi cu HIV sau având SIDA.

Potrivit informaţiilor publicate de NYP, femeia locuieşte, din ianuarie, într-un apartament social în zona High Bridge, împreună cu fiica sa. Şi până în ianuarie, tânăra în vâstă de 32 de ani a locuit tot într-un alt apartament din Bronx, închiriat de Harlem Community AIDS United, exclusiv pentru adulţi infectaţi cu HIV şi familiile lor.

Pulicaţia americană nu precizează, însă, dacă femeia este infectată cu HIV sau este bolnavă de SIDA, din cauza legislaţiei privind confidenţialitatea datelor medicale. Dar agenţia închiriază apartamente doar adulţilor cu această boală, subliniază publicaţia.

Potrivit unui lucrător din cadrul Harlem United cel puţin un adult din apartament trebuie să fie HIV-pozitiv sau să aibă SIDA, pentru a primi locuinţa.

Dacă doar fiica acesteia în vârstă de 15 ani ar avea HIV sau SIDA, atunci femeia nu fi fost eligibilă.

Camerista care îl acuză pe şeful FMI de tentativă de viol a locuit, anterior, într-un alt apartament din High Bridge închiriat de Harlem United. Ea s-a mutat împreună cu copilul în 2008.

Informaţii contradictorii despre cine este Nafissatou Diallo

Informaţiile despre Nafissatou Diallo, tânăra de 32 de ani despre care se crede că ar fi fost agresată sexual de Dominique Strauss Kahn, sunt extrem de contradictorii. Primele informaţii, prezentate de Wall Street Journal invocau originile guineene ale victimei, informaţie preluată de Guineenews.org.

Postul de radio Europe 1 vorbeşte despre o mamă a cărei ţară de origine este Ghana. Aceeaşi informaţie a fost preluată marţi şi de Le Figaro.

Potrivit Europe 1, femeia ar locui în Bronx împreună cu fiica sa, Dana, în vârstă de 16 ani, precizează Europe 1. Alte surse susţin că fiica femeii nu are mai mult de 9-10 ani.

O altă publicaţie,  Le Parisien, afirmă că femeia "se află de 13 ani în Statele Unite, unde a dus până sâmbătă, 14 mai, o viaţă fără istorie".

De asemenea, unele publicaţii străine susţin că femeia este văduvă, în timp ce altele suţin că ar fi divorţat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite