Preşedintele Obama decretează starea de urgenţă în Louisiana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele american, Barack Obama
Preşedintele american, Barack Obama

Preşedintele SUA, Barack Obama, a decretat, luni, starea de urgenţă în Louisiana, stat ameninţat de furtuna tropicală Isaac la şapte ani după uraganul Katrina, a anunţat Casa Albă, informează AFP.

Această situaţie permite mobilizarea resurselor statului federal pentru a veni în ajutorul autorităţilor locale prin intermediul Agenţiei federale pentru managementul situaţiilor de urgenţă (FEMA), a precizat administraţia americană într-un comunicat.

Decizia lui Obama a fost anunţată după ce preşedintele a făcut o trecere în revistă a situaţiei împreună cu administratorul FEMA, Craig Fugate, şi cu guvernatorii statelor de la Golful Mexic, scrie Agerpres.

Obama "i-a dat ordin lui Fugate să acţioneze în aşa fel încât FEMA să fie pregătită, indiferent de violenţa furtunii" atunci când va atinge coastele SUA, a subliniat preşedinţia.

Potrivit surse citate, Obama a discutat la telefon cu guvernatorii statelor Alabama, Louisiana şi Mississippi, precum şi cu primarul oraşului New Orleans şi le-a promis că "vor dispune de resursele necesare în faţa apropierii furtunii".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite