Preşedintele Obama, decis să închidă Guantanamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama este în continuare decis să închidă Guantanamo, chiar dacă promisiunea de a face acest lucru în ianuarie anul viitor ar putea să nu fie ţinută, a declarat ieri principalul consilier al liderului SUA, David Axelrod, citat de AFP.

"Credem că vom putea, în mare, să menţinem data limită de 22 ianuarie", a declarat Axelrod pentru postul american de televiziune CNN. "Probabil că nu vom respecta exact această dată, dar vom închide Guantanamo şi facem progrese mari în acest sens", a asigurat el.

"Preşedintele crede că este important să facem acest pas, pentru a închide un capitol din istoria noastră", a adăugat consilierul lui Obama. Un total de 215 deţinuţi rămân închişi la baza americană de la Guantanamo, unde au fost trimişi suspecţii de terorism.

Răspunzând la o întrebare a postului de televiziune NBC pe această temă, secretarul de stat Hillary Clinton a apreciat, la rândul său, că închiderea penitenciarului trebui să aibă loc "cât mai curând posibil" şi a subliniat că decizia a "fost foarte bine primită în întreaga lume". "Deoarece Guantanamo nu reprezintă America în care credem şi pe care o iubim, valorile şi comportamentul nostru", a apreciat ea.

Cotidianul Chicago Tribune a anunţat că administraţia Obama intenţionează să transfere mai mulţi deţinuţi într-o închisoare aproape goală din Illinois, în nordul Statelor Unite, o perspectivă care îi irită pe aleşii locali.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite