SUA: Preşedintele Obama va dezbate dacă va trimite trupe în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama va dezbate miercuri cu consilierii săi patru opţiuni diferite privitoare la viitoarea sa strategie şi eventuala trimitere de trupe suplimentare în Afganistan, a anunţat Casa Albă, relatează AFP.

Obama se va întâlni din nou cu înalţi responsabili ai armatei şi cu consilierii săi în materie de securitate naţională, înainte de a lua o decizie privitoare la nivelul trupelor.

"Preşedintele va avea ocazia de a discuta despre patru opţiuni cu echipa sa pentru securitate naţională", a spus purtătorul de cuvânt Robert Gibbs. El a respins informaţiile recente potrivit cărora Obama ar fi decis trimiterea a 34.000-40.000 de militari suplimentari în Afganistan.

"Cine afirmă că preşedintele a luat o decizie, de fapt nu are nici cea mai vagă idee despre ce vorbeşte", a spus Gibbs.

Obama nu va anunţa decizia înainte de 19 noiembrie cel mai devreme, data la care va reveni din turneul din Asia.

Grupul de presă McClatchy a scris că Obama va opta pentru trimiterea a 30.000 de militari suplimentari, în timp ce CBS a afirmat luni seară că el a decis să trimită aproape 40.000.

"Este amuzant cum unele persoane decid că ştiu ceea ce numai preşedintele ştie", a declarat Gibbs.

Casa Albă a insistat pe faptul că nivelul trupelor nu este decât unul dintre factorii luaţi în calcul de Obama în cadrul revizuirii strategiei americane pentru Afganistan şi Pakistan.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite