VIDEO Poliţiştii americani au împuşcat un bărbat care ameninţa cu o armă demonstranţii Occupy din Houston

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO REUTERS:  Mişcarea „Occupy “ a cuprins întreaga Americă
FOTO REUTERS: Mişcarea „Occupy “ a cuprins întreaga Americă

Poliţiştii americani au împuşcat un bărbat, după ce acesta a ameninţat cu arma şi a tras mai multe focuri într-un parc din Houston unde protestau de câteva săptămâni demonstranţii Occupy.Înregistrarea video a momentului a fost dată publicităţii.

Incidentul s-a produs pe data de 21 noiembrie, în Tranquility Park, chiar în apropierea zonei în care aveau loc demonstraţiile sub sloganul „Occupy Houston", dar abia acum a fost dat publicităţii în presa locală un filmuleţ în care se vede cum forţele de ordine au făcut uz de armele de foc pentru a-l imobiliza pe tânăr.

În imagini se poate vedea cum Joshua Anthony Twohig, aşa îl cheamă pe tânăr, în vârstă de 21 de ani, începe să tragă mai multe focuri dintr-o arma de asalt, ameninţându-i pe cei care protestau împotriva sistemului financiar şi a bancherilor.

Twohig, care ţine într-o mână arma, iar în cealaltă o ţigară, a tras primele gloanţe în lacul din apropiere, după care a început să mearga înainte şi înapoi pe podul aflat deasupra apei. La un moment dat, el îşi îndreaptă arma spre cap şi ameninţă că se împuşcă.



Oficialii poliţiei din Houston susţin că Joshua Anthony Twohig a fost împuşcat abia după ce a fost somat de mai multe ori să arunce arma pe care o avea asupra sa, informează CNN.

Martorii povestesc că Joshua, îmbrăcat în costum, a strigat către poliţişti: „Împuşca-mă, împuşcă-mă!" . După câteva momente tensionate, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă, care-l rănesc pe tânăr. Twohig a fost transportat de urgenţă la spital, unde a fost stabilizat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite