Pentagonul trimite nave şi echipaje de salvare pentru statul Haiti, devastat de cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milioane de haitieni au nevoie de ajutor  internaţional. Ţara este atât de săracă încât  nu are nici măcar echipe de salvare
Milioane de haitieni au nevoie de ajutor internaţional. Ţara este atât de săracă încât nu are nici măcar echipe de salvare

Pentagonul a început să trimită nave şi echipe de salvare pentru a veni în ajutorul statului Haiti, după devastatorul cutremur de marţi, a indicat miercuri comandamentul militar american din Sud într-un comunicat, citat de AFP.

Totodată, "portavionul american USS Carl Vinson este în drum' spre Haiti şi urmează să ajungă joi în largul ţării lovite de un seism cu magnitudinea 7 şi care ar fi făcut peste 100.000 de morţi. 'Alte nave ale marinei americane sunt de asemenea pe drum", adaugă Comandamentul american din Sud.

Potrivit aceluiaşi comunicat, o echipă de 30 de persoane incluzând ingineri militari 'urmează să sosească miercuri la bordul a două avioane de transport C-130' şi 'va lucra cu personalul ambasadei, cu haitienii, cu Naţiunile Unite şi responsabilii internaţionali pentru a evalua situaţia şi a facilita susţinerea militară'.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite