Păsările căzute în statul Arkansas au murit de spaimă - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artificiile lansate de Anul Nou ar putea fi cauza miilor de păsări moarte care au căzut asupra orăşelului Beebe din statul american Arkansas.

VIDEO Ploaie cu păsări moarte într-un oraş din SUA

Misterioasa "ploaie de păsări" i-a luat prin surprindere pe cei 5.000 de locuitori ai oraşului. Mierlele, uşor de recunoscut după petele roşii de la baza aripilor, erau peste tot: pe acoperişul caselor, pe şosele şi pe câmp. O pasăre în cădere a lovit o femeie care-şi plimba câinele, iar una a căzut peste o maşină a poliţiei. "Era imposibil să conduci pe şosea fără să treci peste o pasăre", a povestit un locuitor al oraşului.

Peste 3.000 de păsări moarte au căzut peste tot în oraşul Beebe. Deşi au fost lansate mai multe teorii cu privire la posibila cauză a morţii păsărilor (otrăvirea sau grindina), cercetătorii sunt de părere că cea mai plauzibilă cauză este cea a focurilor de artificii. Se pare că păsările s-au speriat atât de tare, încât s-au lovit de case, copaci şi chiar s-au ciocnit între ele.

"Păsile zburau la nivelul vârfului acoperişului, în loc să zboare la altitudini mai mari, de teama artificiilor. Ele au vederea slabă, motiv pentru care au început să se ciocnească de obstacolele din calea lor", a explicat un specialist ornitolog, citat de The Guardian.

Autorităţile au efectuat însă mai multe teste, pentru a stabili cauza exactă. Moartea subită a păsărilor nu este singurul fenomen inexplicabil din oraşul Beebe. În urmă cu două săptămâni, mii de peşti au murit la doar câţiva km, în râul ce trece pe lângă localitate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite