Panetta: "Washingtonul nu avea informaţii fiabile în timpul atacului de la Benghazi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul american al Apărării, Leon Panetta Foto: Reuters
Secretarul american al Apărării, Leon Panetta Foto: Reuters

Responsabilii militari americani nu au trimis trupe la Benghazi, în Libia, în momentul atacului asupra consulatului la 11 septembrie, din cauza lipsei de informaţii fiabile asupra a ceea ce se întâmpla acolo, a declarat joi ministrul apãrãrii, Leon Panetta, citat de AP şi AFP.

Trupele erau în alertã şi pregãtite sã fie desfãşurate dacã era necesar, dar comandantul pentru Africa, generalul Carter Ham, precum şi cel mai înalt grad militar american, generalul Martin Dempsey, şi Panetta au decis sã nu intervinã.

'Existã un principiu de bazã care este cã nu se trimit trupe în faţa unui pericol fãrã sã se ştie ce se întâmplã, fãrã a avea informaţii în timp real asupra evenimentelor', a explicat şeful Pentagonului într-o conferinþã de presã.

'S-a întâmplat în câteva ore şi s-a terminat când am putut cu adevãrat şti ce s-a petrecut', a adãugat el.

Atacul asupra consulatului american comis de o miliţie islamistã armatã a costat viaţa a patru americani, printre care ambasadorul în Libia, Christopher Stevens.

De atunci, republicanii criticã administraţia Obama pentru lipsa de pregãtire şi reacţie.

Dupã acest atac, Pentagonul a trimis echipe de puşcaşi marini la Tripoli şi în Yemen pentru a întãri securitatea posturilor diplomatice şi a desfãşurat nave de rãzboi în largul coastelor libiene.

Pentagonul şi Departamentul de Stat conduc în prezent anchete privind gestionarea acestei crize, a reamintit, la rândul sãu, şeful Statului Major interarme, generalul Martin Dempsey, în timpul acestei conferinţe de presã.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite