Osama bin Laden este în Pakistan - oficial militar american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osama bin Laden este în Pakistan - oficial militar american
Osama bin Laden este în Pakistan - oficial militar american

Şeful Statului Major interarme al SUA, amiralul Michael Mullen, este de părere că nucleul de conducere al reţelei teroriste Al-Qaida, inclusiv Osama Ben Laden, se află în Pakistan.

Mai citiţi şi:


Potrivit Daily Times, într-un interviu difuzat joi seara de postul de televiziune Al-Jazira, amiralul Mullen a zis că neutralizarea Al-Qaida continouă să reprezinte una din principalele priorităţi ale politicii americane.

Întrebat în legătură cu lipsa forţelor SUA în zonele tribale semiautonome din nord-vestul Pakistanului (FATA), generalul a replicat: "FATA sunt în Pakistan, iar Pakistanul este un stat suveran, şi noi nu încălcăm suveranitatea vreunei ţări".

Washingtonul a ajutat logistic la formarea armatei pakistaneze şi în prezent urmăreşte buna desfăşurare a activităţii acesteia, a adăugat şeful Statului major interarme, insistând că ofensiva declanşată în urmă cu câteva luni de trupele guvernului de la Islamabad împotriva insurecţiei islamiste din nord-vestul ţării reprezintă un lucru pozitiv şi un "sprijin real pentru poporul pakistanez".

  • Unul dintre fiii lui Osama ben Laden, Saad ben Laden (20 de ani), ar putea să fi fost ucis într-un atac aerian american în Pakistan la începutul anului, a relatat postul de radio public american NPR.
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite