Osama ben Laden plănuia să îl atace pe Obama pentru a provoca o criză în America

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte să moară, liderul Al-Qaeda, Osama ben Laden le-a cerut subordonaților săi să organizeze celule speciale în Afganistan și Pakistan pentru a ataca avionul președintelui Obama și pe cel al generalului David Petraeus.

"Motivul pentru care trebuie să ne concentrăm asupra lor este faptul că Obama este conducătorul necredincioșilor și prin uciderea lui, Biden (Vicepreședinte) va prelua automat președinția. Biden este total nepregătit pentru acest post, ceea ce va duce la o criză în Statele Unite.

În ceea ce îl privește pe Petraeus, el este omul momentului, iar uciderea lui va afecta cursul războiului în Afganistan", i-a explicat Obama principalului său locotenent.

Oficiali ai administrației americane au declarat, vineri, că acest complot împotriva lui Obama și a lui Petraeus nu a fost niciodata o amenințare reală, informează Washington Post.

Planul este descris într-unul dintre documentele confiscate de armata Statelor Unite, în noaptea în care ben Laden a fost ucis. În curând, acestea vor putea fi accesibile pentru publicul larg, atât în arabă cât și traduse.

Omul pe care ben Laden se baza pentru atacurile asupra lui Obama și Petraeus era teroristul pakistanez Ilyas Kashmiri.

" Te rog, spune-i fratelui Ilyas să îmi trimită pașii pe care i-a făcut în aceasta privință", îi scria ben Laden principalului său locotenent Atiyah Abd al-Rahman.
La o lună după moartea lui ben Laden, Kashmiri a fost ucis.

Cel mai probabil, planul atacului asupra Președintelui Obama și a generalului Petraeus era doar de fațadă, în condițiile în care al-Qaeda nu deținea armele necesare pentru a doborî Air Force One.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite