Obama şi Romney la Hempstead : o nouã dezbatere cu rezultat imprevizibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney şi Barack Obama, în timpul primei confruntări televizate - FOTO: REUTERS
Mitt Romney şi Barack Obama, în timpul primei confruntări televizate - FOTO: REUTERS

Barack Obama şi Mitt Romney se regãsesc marţi searã pentru cea de-a doua înfruntare televizatã, cu trei sãptãmâni înaintea unor alegeri prezidenţiale americane mai indecise ca niciodatã, liderul de la Casa Albã pierzând din avansul în sondaje dupã o primã dezbatere ratatã, comenteazã AFP.

Preşedintele în exerciţiu şi adversarul sãu republican vor urca pe scena Universitãţii Hofstra din oraşul Hempstead, la 40 de kilometri est de New York, la ora localã 21.00 (04.00, ora României), fiecare tabãrã sperând cã balanţa va înclina în favoarea sa la finalul celor 90 de minute de joc.

Colaboratorii lui Barack Obama susţin cã mentorul lor va reuşi sã-l facã uitat pe preşedintele fãrã vlagã, dominat în urmã cu douã sãptãmâni cu ocazia primei lor confruntãri, desfãşuratã la Denver (Colorado), cu aproximativ 67 de milioane de telespectatori ca martori.

'Aşteptaţi-vã sã fie ferm, dar respectuos', a afirmat luni purtãtoarea de cuvânt a campaniei lui Obama, Jennifer Psaki, avertizând cã 'Mitt Romney va încerca sã-şi deformeze programul', reproş adresat de democraţi republicanului, dupã ce recentrarea sa se pare cã l-a descumpãnit pe preşedinte la prima lor dezbatere.

În zilele ce au urmat, Obama a înregistrat pierderi importante în intenţiile de vot, cedând fostului guvernator de Massachusetts patru procente la nivel naţional.

Pentru a se pregãti, Barack Obama s-a retras de sâmbãtã cu consilierii sãi într-un complex hotelier din Williamsburg (Virginia), la 250 de kilometri sud de Washington, în timp ce Mitt Romney a rãmas la reşedinţa sa din Massachusetts.

Politica externã şi problemele interne vor fi abordate la Hofstra, unde, contrar primei dezbateri prezidenţiale şi ultimei, prevãzutã pentru 22 octombrie în Florida, publicul va fi invitat sã punã întrebãri celor doi candidaţi. Evenimentul va fi moderat de o experimentatã jurnalistã de la postul de televiziune CNN, Candy Crowley.

Dupã dezbatere, Obama şi Romney vor pleca din nou în campania electoralã. Miercuri, preşedintele democrat este aşteptat în Iowa şi Ohio, douã dintre statele care pot influenţa decisiv alegerile de la 6 noiembrie.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite