Obama recunoaşte că face greşeli în fiecare oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi într-un interviu acordat postului de televiziune ABC că face greşeli „în fiecare oră", dar este convins că măsurile luate de guvernul său începând cu anul 2009 au consolidat economia.

„De multe ori am îndoieli. Fac greşeli în fiecare oră, în fiecare zi", a mărturisit Obama. „Întotdeauna avem de învăţat în acest post. Cred că astăzi sunt un preşedinte mai bun decât eram la începutul mandatului, pentru că am câştigat experienţă", a adăugat el la ABC.

Referindu-se la Congres, şeful Casei Albe a afirmat că „atunci când privim ceea ce am făcut împreună, obervăm că dacă nu am fi luat măsurile puse în practică, economia ar fi fost mult mai slabă în prezent". În discursul de marţi despre starea naţiunii, preşedintele Obama a cerut Congresului să coopereze cu el pentru a construi o „economie care să dureze".

Deşi rata şomajului în SUA a ajuns la 8,5%, faţă de 5% cât era în anul 2008, americanii par a fi mai puţin critici faţă de rezultatele economice ale administraţiei Obama. Astfel, într-un sondaj publicat joi de „Wall Street Journal" şi NBC News, pentru prima dată în ultimele şapte luni, procentul celor care aprobă politica lui Obama în domeniul ocupării forţei de muncă (48%) este superior celor care resping această politică (46%).

În plus, 45% dintre cei intervievaţi apreciază modul în care preşedintele democrat gestionează economia, luna trecută acest procent fiind de 39%.

Conversaţie aprinsă cu guvernatorul statului Arizona

Aflat în turneu prin cinci state maericane, Obama a fost întâmpinat miercuri pe aeroport de guvernatoarea statului Arizona, Jan Brewer, cu care a avut o conversaţie aprinsă.

Brewer, care promovează controversata lege antiimigraţie din Arizona, l-a întâmpinat pe Obama pe aeroport cu o scrisoare scrisă de mână şi o conversaţie intensă în care, la un moment dat, ea a arătat cu degetul spre el, scrie„Los Angeles Times".

Potrivit reporterilor prezenţi, Obama şi Brewer păreau să vorbească în acelaşi timp, după care el a plecat în mijlocul discuţiei.
Ulterior, Brewer i-a spus unui jurnalist că preşedintele părea supărat din cauza cărţii sale, „Scorpions for Breakfast" (Scorpioni la Micul Dejun), în care îl critică pe Obama pentru că se opune legii susţinute de ea. „Era puţin deranjat de cartea mea. L-am întrebat dacă a citit-o. A spus că a citit fragmentul", a declarat guvernatoarea.

„Guvernatoarea i-a înmânat preşedintelui o scrisoare şi i-a spus că îl invită să se întâlnească. Preşedintele a spus că ar fi bucuros să se întâlnească cu ea, dar a notat că după ultima lor întâlnire, o discuţie cordială la Casa Albă, guvernatorul a descris inexact întrevederea în cartea sa", a afirmat un oficial de la Casa Albă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite