Obama devine agresiv în lupta cu Romney

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney
Mitt Romney

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a criticat înverşunat pe Mitt Romney în Ohio, în momentul când adversarul sãu republican înregistra o creştere puternicã în sondaje.

În faţa a 15.000 de persoane adunate în campusul unei universitãţi din Columbus, Obama a ţinut un discurs mult mai nervos şi mai puternic ca de obicei, la o sãptãmânã dupã ce a fost surclasat de Romney în prima din cele trei dezbateri ale lor televizate, noteazã AFP.

Preşedintele l-a atacat pe fostul guvernator de Massachusetts pentru cã 'a trecut jumãtate din ţarã prin pierderi şi profit', cu referire la o înregistrare video furatã şi cunoscutã sub numele de '47%', divulgatã la jumãtatea lunii septembrie, în care Romney evocã mentalitatea de 'asistaţi' a alegãtorilor lui Obama.

Obama a declarat, de asemenea, cã 'partea centralã a planului economic al guvernatorului Romney este o reducere de taxe de 5.000 de miliarde de dolari ce îi favorizeazã mai ales pe americanii cei mai bogaţi'. Într-un stat cu mulţi furnizori de automobile, el a reamintit cã adversarul sãu a cerut 'sã lase Detroit sã intre în faliment' în 2008.

Reamintind cã şi-a ţinut promisiunea de a retrage trupele americane din Irak, Obama a remarcat cã Romney a numit decizia o 'eroare'. 'Nu putem întoarce pagina politicilor ce au eşuat în trecut dacã promit sã se repete', a strigat el.

'Nu ne putem permite sã ne întoarcem la o politicã externã ce ne implicã în rãzboaie fãrã un plan de a le pune capãt', a mai spus Obama, a doua zi dupã un discurs al lui Romney consacrat acestui dosar.

'Americanii au muncit prea mult. Ultimul lucru pe care îl putem permite este de a reveni la aceleaşi politici... Eu nu pot permite ca aceasta sã se întâmple şi nu voi lãsa sã se întâmple', a promis preşedintele.

Aceastã ridicare a tonului are loc în timp ce Romney, care era de asemenea în Ohio marţi, a acumulat câştiguri semnificative în intenţiile de vot dupã dezbaterea de pe 3 octombrie, la un punct sã îl depãşeascã uşor pe Obama în media sondajelor naţionale publicate marţi de site-ul RealClearPolitics, pentru prima datã de la începutul campaniei.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite