Obama anunţă noi măsuri împotriva ”secetei” devastatoare din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a anunţat, marţi, noi măsuri de răspuns la dezastru pentru a veni în ajutorul populaţiei din peste 30 de state care se luptă cu o secetă "istorică" şi "devastatoare", transmite Xinhua.

Un dezastru "istoric" şi "devastator" a lovit întreaga ţara, având un impact "profund" asupra fermierilor şi agricultorilor, a afirmat Obama în urma unei reuniuni consacrate acestei crize la Casa Albă.

"Este vorba despre un răspuns pe toate fronturile", a subliniat Obama, adăugând că toate agenţiile din cadrul guvernului federal ar trebui să se alăture eforturilor. El a mai spus că guvernul federal a alocat 30 de milioane de dolari Ministerului Agriculturii pentru a continua să le ofere asistenţă americanilor loviţi de secetă, în contextul în care 1.500 de regiuni din 32 de state au fost desemnate ca fiind zone de dezastru.

Ministerul va folosi circa 16 milioane de dolari pentru asistenţă financiară şi tehnică destinată ajutării imediate a crescătorilor de cereale şi de animale din 19 state care se luptă cu efectele adverse ale calamităţii. Alte 14 milioane vor fi alocate pentru operaţiuni de transport de apă şi mâncare către animalele aflate în dificultate, dar şi pentru tratarea terenurilor afectate sever de secetă, scrie Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite