VIDEO-Obama a promulgat o lege privind promovarea libertăţii presei în întreaga lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a semnat luni o lege privind promovarea libertăţii presei în întreaga lume, inspirat de moartea reporterului Wall Street Journal Daniel Pearl, în Pakistan, la scurt timp după atacurile de la 11 septembrie 2001, notează New York Times.

Legea "Daniel Pearl" cere ca Departamentul de Stat să-şi îndrepte atenţia către restricţiile impuse mass-mediei, ca parte a planului de revizuire anuală a drepturilor omului în fiecare stat.

Printre altele, departamentul de stat va trebui să decidă dacă guvernele străine iau parte la încălcări ale libertăţii presei sau trec cu vederea astfel de nereguli, potrivit New York Times.

Noua lege "ne plasează în mod clar de partea libertăţii jurnalistice", a spus Obama, lăudând familia lui Pearl pentru sinceritate şi curaj în urmărirea cauzei.

Prin această lege el va dăinui, a adăugat preşedintele american.

Preşedintele Barack Obama a fost însoţit în Biroul Oval de văduva jurnalistului Daniel Pearl, Mariane, şi fiul el, Adam, care s-a născut la câteva luni după moartea tatălui său.

Daniel Pearl, un veteran corespondent al publicaţiei The Journal, realiza un reportaj despre grupurile teroriste din Pakistan, când a fost răpit şi decapitat la începutul anului 2002.

La puţin timp după întâmplarea nefericită, patru bărbaţi au fost condamnaţi în Pakistan şi Khalid Shaikh Mohammed, creierul auto-proclamat al atentatelor asupra Worl Trade Center din 2001, a declarat anchetatorilor americani în 2007, că el l-a ucis pe Pearl, conchide publicaţia americană New York Times.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite