Obama a discutat cu Netanyahu despre raidurile israeliene asupra Fâşiei Gaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raiduri aeriene în Fâşia Gaza
Raiduri aeriene în Fâşia Gaza

Preşedintele Barack Obama a discutat la telefon cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu despre raidurile israeliene asupra Fâşiei Gaza, în cursul cãrora a fost ucis şeful militar al Hamas, a declarat ambasadorul israelian în Statele Unite.

"Lucrãm în strânsã colaborare cu guvernul american", a declarat Michael Oren la canalul CNN. Diplomatul a precizat cã liderii celor două ţări au discutat "în urmã cu aproximativ o orã". Benjamin Netanyahu a discutat, de asemenea, cu vicepreşedintele american Joe Biden, a adãugat el.

Statele Unite au "condamnat ferm" tirurile de rachete palestiniene din Fâşia Gaza spre sudul Israelului şi au susţinut dreptul statului evreu de a se apãra, aminteşte AFP.

Ambasadorul i-a acuzat pe militanţii din Gaza cã "au comis o crimã dublã de rãzboi. Ei au tras în civilii noştri, i-au ucis şi s-au folosit de propriii lor civili ca de nişte scuturi umane".

El a precizat cã Israelul nu vrea rãzboi în sudul ţãrii.

Şeful operaţiunilor militare ale Hamas, Ahmad Jaabari, a fost ucis miercuri în Gaza de un raid al armatei israeliene care a lansat o operaţiune împotriva grupurilor armate din teritoriul palestinian.

Zeci de raiduri israeliene au lovit apoi Fâşia Gaza, soldându-se în total cu opt morţi, printre care Ahmad Jaabari, precum şi doi copii şi o femeie, alte 88 de persoane fiind rănite, potrivit unor surse medicale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite