Obama nu se compară cu Mandela, şi nici cu Maica Tereza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama ştie că nu se compară cu Nelson Mandela sau cu Maica Tereza, care au câştigat înaintea sa Premiul Nobel pentru Pace, distincţie care urmează să-i fie acordată joi, la Oslo, a declarat miercuri purtătorul său de cuvânt, Robert Gibbs, citat de AFP.

"Preşedintele înţelege şi ştie că nu este la acelaşi nivel cu (fostul preşedinte sud-african) Nelson Mandela şi cu Maica Tereza", a afirmat Gibbs, răspunzând unei întrebări referitoare la contradicţia care ar exista între distincţia acordată lui Obama şi faptul că acesta a anunţat recent trimiterea a încă 30.000 de soldaţi americani în Afganistan.

În discursul său de joi din capitala norvegiană "preşedintele va vorbi, în mod evident, de faptul că săptămâna trecută a autorizat trimiterea a 30.000 de noi soldaţi în Afganistan şi că în această săptămână va accepta un premiu pentru pace", a adăugat purtătorul de cuvânt.

"Însă cred că preşedintele este mândru de măsurile pe care administraţia sa le-a luat pentru a întinde mâna lumii întregi", a mai spus Robert Gibbs, precizând că rezultatul vizat este de a obţine "mai multă pace şi stabilitate pe planetă", informează Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite