Obama ordonă o "reexaminare completă" a siguranţei nucleare în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma accidentelor provocate de tsunamiul devastator din Japonia, preşedintele american Barack Obama a anunţat joi că a ordonat o "reexaminare completă" a siguranţei nucleare din SUA.

"În contextul în care asistăm la o criză precum cea care are loc în Japonia, avem responsabilitatea de a trage învăţăminte din aceasta pentru a asigura siguranţa americanilor", a remarcat Obama într-o alocuţiune consacrată situaţiei din arhipelag, potrivit Agerpres.

 "Este motivul pentru care i-am cerut Comisiei de reglementare nucleară (NRC) să efectueze o reexaminare completă a siguranţei centralelor noastre nucleare, în lumina catastrofei care s-a produs în Japonia", a mai spus preşedintele.

Experţii americani din sectorul nuclear afirmă de la începutul crizei că este clasic pentru ei să studieze incidentele nucleare din străinătate şi implicaţiile acestora asupra reactoarelor americane. "Centralele noastre au fost examinate îndeaproape şi au fost declarate sigure în faţa oricărei eventualităţi extreme", a insistat Obama.

Potrivit AFP, anunţul preşedintelui intervine în condiţiile în care doi senatori americani influenţi au făcut apel joi la o examinare a siguranţei instalaţiilor nucleare din ţară şi a capacităţii acestora de a rezista la atentate, seisme sau valuri tsunami.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite