Obama despre Putin: Este cu un picior în trecut şi are încă multă influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei zile înaintea vizitei la Moscova, preşedintele american Barack Obama i-a cerut premierului rus Vladimir Putin să renunţe la atitudinea învechită din timpul Războiului Rece.

Potrivit cotidianului britanic Times, Obama a zis că "este important ca, în timp ce progresăm alături de preşedintele Medvedev, Putin să înţeleagă că abordarea din timpul Războiului Rece faţă de relaţiile americano-ruse este depăşită, că este timpul să avanseze într-o direcţie diferită".

"Cred că Medvedev înţelege acest lucru". a spus Obama.

Liderul american a mai spus că în opinia sa "Putin este cu un picior în felul învechit de a lucra şi cu un picior în cel nou, iar în măsura în care vom reuşi să îl convingem pe el şi poporul rus că Statele Unite nu caută o relaţie antagonistică, ci vrea cooperare în neproliferarea nucleară, lupta împotriva terorismului, problemele energetice, vom avea un partener mai puternic în ansamblu".

Întrebat de ce se va întâlni cu Putin în timpul vizitei sale la Moscova, din perioada 6-8 iulie, Obama a subliniat că fostul preşedinte "are încă multă influenţă" şi trebuie să audă ce are de spus.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite