Obama, despre Mitt Romney: ”Un vulpoi care ne spune că adăposturile noastre de găini trebuie consolidate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama
Barack Obama

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a ironizat, miercuri, intransigenţa afişată de Mitt Romney cu privire la China, comparându-şi adversarul republican cu "un vulpoi care ne spune că adăposturile noastre de găini trebuie consolidate", relatează AFP.

Obama care la fel ca şi Romney se află în campanie miercuri în Ohio, mai precis în oraşul Bowling Green, a remarcat că adversarul său la alegerile prezidenţiale de la 6 noiembrie "vorbeşte despre China cu intransigenţă. Spune că vrea să îi combată acţiunile, că vrea să îi limiteze falsurile".

"Şi trebuie să recunosc că acest mesaj este mai bun decât cel pe care îl transmite în realitate cu privire la această problemă", a adăugat preşedintele în faţa a câteva mii de susţinători adunaţi la o universitate.

"Asta sună mai bine decât să vorbească despre toţi anii care au trecut în care a profitat de companiile care au mutat locuri de muncă în China", a mai spus Obama, potrivit Mediafax.

"Astfel, când îl veţi auzi indignat sau când veţi vedea anunţurile în care promite să fie mai ferm în faţa Chinei, asta seamănă mult cu un vulpoi care ne spune că adăposturile noastre de găini trebuie consolidate", a ironizat Obama. "Pur şi simplu, aşa ceva nu este credibil".

În campaniile lor electorale. Obama şi Romney au recurs în mod regulat la tema intransigenţei în faţa Chinei, în acelaşi timp partener şi concurent geopolitic al Washingtonului.

Aceste atacuri au revenit deoarece preşedintele şi adversarul său se află în Ohio, un stat care adăposteşte numeroşi subcontractanţi din industria automobilelor ce au suferit de pe urma concurenţei companiilor chineze.
Acest stat este de asemenea considerat ca cel mai important din cele 12 state din 50 care trebuie să hotărască la alegerile care se vor desfăşura în 41 de zile.

Un sondaj publicat miercuri de New York Times acordă un avans de 10 puncte lui Obama în Ohio: 53 la sută din intenţiile de vot faţă de 43 la sută pentru Romney.

În istoria americană recentă, niciun republican nu a câştigat Casa Albă fără să câştige în Ohio.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite