De ziua lui, Obama ia masa cu senatorii democraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ziua lui, Obama ia masa cu senatorii democraţi
De ziua lui, Obama ia masa cu senatorii democraţi

Preşedintele american Barack Obama, care împlineşte marţi 48 de ani, îşi va serba ziua de naştere luând masa cu prietenii săi democraţi din Senat, de care depinde în mare parte soarta amplei reforme a sistemului medical pe care o doreşte, a anunţat ieri Casa Albă, citată de AFP.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Robert Gibbs, a anunţat că fostul senator de Illinois, Barack Obama, a invitat la un dejun la Casa Albă cei 58 de senatori democraţi şi doi independenţi care votează în general cu democraţii. Senatul Statelor Unite are în total 100 de membri.

Gibbs a apreciat că discuţiile se vor concentra cu siguranţă asupra reformei sănătăţii, care vizează să furnizeze asigurare de boală unui număr de 46 de milioane de americani care nu beneficiază în prezent de aceasta. Proiectul este combătut de opoziţia republicană din Senat, dar provoacă diviziuni şi printre democraţi. Aripa de dreapta a Partidului Democrat este alarmată de costul acestei reforme, într-o perioadă de derapaj bugetrar.

Preşedintele american trebuie, de asemenea, să îşi convingă aliaţii să susţină eforturile sale de combatere a încălzirii climatice, şi în special crearea unei burse a drepturilor de poluare, relatează NewsIn.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite