Obama a condamnat declaraţiile şocante ale lui Ahmadinejad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele American Barack Obama a condamnat declaraţiile omologului său iranian, Mahmoud Ahmadinejad, conform cărora majoritatea ştie că în spatele tentatelor de la 11 septembrie a stat guvernul American, calificându-le drept " răuvoitoare şi “ostile”.

Delegaţia SUA a părăsit imediat plenul Adunării Generale a ONU în semn de protest faţă de afirmaţiile liderului iranian Mahmoud Ahmadinejad, care a susţinut, în timpul discursului în faţa Adunării Generale a ONU, că "numite segmente din interiorul guvernului american au orchestrat" atacurile de la 11 septembrie 2001

"A fost răuvoitor. A fost ostil. Şi faptul că a făcut aceste declaraţii aici, la Manhattan, chiar la nord de Ground Zero, unde familii şi-au pierdut apropiaţii. Oameni de toate religiile, de toate originile, văd aceste atentate drept tragedia esenţială a acestei generaţii. Comentariile lor nu au nicio scuză", a declarat Obama, într-un interviu acordat BBC.

Aproape 3.000 de oameni au murit în atentatele din 11 septembrie 2001, când avioane deturnate s-au zdrobit de turnurile gemene din New York, de Pentagon şi pe un câmp din Pennsylvania.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite