De ce îşi ascunde Obama certificatul de naştere?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ce îşi ascunde Obama certificatul de naştere?
De ce îşi ascunde Obama certificatul de naştere?

Media din Statele Unite, în frunte cu postul de televiziune CNN, a relansat o dezbatere ce părea a fi până acum doar apanajul celor care îndrăgesc teoria conspiraţiilor: unde s-a născut Barack Obama?

Preşedintele american a refuzat până acum să prezinte certificatul său de naştere care să ateste că s-a născut pe teritoriul american.

Conform Constituţiei americane, nicio persoană născută în afara teritoriului american nu poate candida la preşedinţie. Casa Albă a remis un document al certificatului de naştere al preşedintelui, însă acesta este doar o copie care atestă că Obama s-a născut la Honolulu, în Hawaii, deci pe teritoriul american. Certificatul este însă datat 13 august, cu nouă zile mai târziu decât data de naştere a preşedintelui.

În fruntea celor care contestă dreptul preşedintelui american de a se afla la Casa Albă este chiar unul dintre liderii democraţilor din Pennsylvania, Philip J. Berg. „Nimic nu este mai important decât respectarea Constituţiei.

Constituţia prevede că pentru a deveni preşedinte, un cetăţean trebuie să aibă peste 35 de ani, iar Obama îndeplineşte acest criteriu. Constituţia spune că trebuie să fi trăit cel puţin 14 ani în SUA, iar Obama îndeplineşte şi acest criteriu. În al treilea rând, preşedintele trebuie să fie născut pe teritoriul american, iar Obama nu este“, declară Philip J. Berg.

Liderul democrat mai spune că deţine o înregistrare audio cu bunica lui Barack Obama care ar confirma că preşedintele s-a născut la Mombasa, în Kenya.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite