Obama, acuzat că alimentează lupta de clasă între americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama sprijină proiectul propus de democraţi
Obama sprijină proiectul propus de democraţi

Preşedintele american Barack Obama a cerut opoziţiei republicane să accepte să discute despre inegalităţile tot mai mari între veniturile din Statele Unite, oferind astfel o replică la criticile care îl acuză că vrea să redistribuie bogăţia.

Într-un interviu acordat duminică emisiunii „60 Minutes" difuzată de CBS News, Obama a contraatacat după ce a fost acuzat că alimentează o luptă de clasă între americani şi că pregăteşte o politică de inspiraţie socialistă.

„Problema este că clasa noastră politică a ajuns în punctul în care nu putem nici să avem o discuţie onestă cu privire la inegalitatea veniturilor, care este în prezent mai puternică decât în anii '20", a declarat Obama.

„Şi nu putem avea o discuţie onestă cu privire la iresponsabilitatea care rezultă din cea mai grea criză financiară de la Marea Depresie, fără ca cineva să vină să spună că noi divizăm ţara. Nu, noi suntem sinceri cu privire la ceea ce s-a întâmplat şi trebuie să fim sinceri cu privire la ce vom face", a adăugat el.

Obama a explicat că a încercat să colaboreze cu republicanii pe probleme fiscale şi bugetare dar a afirmat că aceştia au eşuat în a ieşi din opoziţia radicală faţă de orice creştere de impozite.

Realizând bilanţul mandantului Obama a enumerat: „nu numai salvarea ţării de la o Mare Depresie, nu numai salvarea industriei auto, ci şi înfiinţarea unui sistem graţie căruia se va putea reduce costul asigurărilor sociale".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite