Obama: Cifrele privind ocuparea forţei de muncă în SUA ”nu sunt suficient de bune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele american, Barack Obama
Preşedintele american, Barack Obama

Preşedintele american Barack Obama a declarat, vineri, că ultimele cifre privind ocuparea forţei de muncă, ce arată crearea de 96.000 de posturi în august, "nu sunt suficient de bune", relatează AFP.

În timpul unei deplasări la Portsmouth, în New-Hamshire, preşedintele democrat, care candidează pentru un nou mandat la alegerile de la 6 noiembrie, a remarcat totuşi că economia americană a creat locuri de muncă în cursul ultimelor 30 de luni, în contextul în care aceasta pierdea 800.000 de posturi lunar când a preluat el funcţia de preşedinte în 2008.

Ultimul raport privind ocuparea forţei de muncă, făcut public, vineri, a aruncat un con de umbră asupra campaniei lui Barack Obama, la o zi după încheierea convenţiei Partidului Democrat, scrie Agerpres.

Economia americană a creat 96.000 de locuri de muncă în august, conform cifrelor comunicate de administraţie. Însă, potrivit preşedintelui băncii centrale (Fed) Ben Bernanke, SUA au nevoie de 100.000-110.000 noi locuri de muncă pe lună pentru a menţine o rată a şomajului stabilă şi pentru a împiedica o creşterea a acesteia.

"Ieri seară a fost petrecerea, astăzi dimineaţă este mahmureala", a ironizat, la câteva minute după anunţ, contracandidatul lui Obama la Casa Albă, republicanul Mitt Romney.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite