Obama a discutat telefonic cu Sarkozy şi Cameron despre următoarele mişcări în privinţa Libiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama i-a contactat telefonic joi seară pe preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi pe premierul britanic David Cameron pentru a-şi coordona strategia asupra Libiei în urma rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU ce autorizează o recurgere la forţă împotriva forţelor lui Muammar Gaddafi.

"Liderii s-au pus de acord în legătură cu faptul că Libia trebuie să se conformeze imediat termenilor rezoluţiei şi asupra faptului că violenţele împotriva populaţiei civile trebuie să înceteze", a spus Casa Albă într-un comunicat, potrivit Daily Telegraph.

"Liderii s-au pus de acord asupra unei coordonări strânse în ceea ce priveşte următoarele etape şi asupra faptului că vor continua să colaboreze cu ţările arabe şi cu ceilalţi parteneri internaţionali în vederea aplicării rezoluţiei Consiliului de Securitate asupra Libiei", se mai arată în comunicat.

La Paris, preşedinţia franceză a anunţat într-un scurt comunicat că Sarkozy şi Obama "au discutat în această noapte despre punerea în aplicare a rezoluţiei cu numărul 1973 adoptată de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite