Casa Albă spune că postul Fox News "i-a declarat război lui Obama"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa Albă spune că postul Fox News "i-a declarat război lui Obama"
Casa Albă spune că postul Fox News "i-a declarat război lui Obama"

În condiţiile criticilor emise de presă, Casa Albă a decis să treacă la contraatac, vizând mai ales postul de televiziune conservator Fox News, pe care îl acuză că i-a declarat război lui Barack Obama, relatează AFP.

Directoarea de comunicare a Casei Albe, Anita Dunn, conduce ofensiva, prin interviuri acordate zilele acestea la CNN, pentru Time şi New York Times.

Obama se confruntă cu o opoziţie tot mai mare pe tema proiectului său de reformă din sănătate, cu îngrijorarea tot mai mare a populaţiei faţă de războiul din Afganistan, precum şi cu problemele economice. De asemenea, el a suferit o înfrângere prin respingerea candidaturii oraşului său, Chicago, în cursa pentru JO din 2016 şi, mai mult, Nobelul pentru pace pe care l-a obţinut i-a adus mai multe critici decât laude.

În acest context, Anita Dunn a declarat pentru New York Times, vorbind despre televiziunea Fox News a lui Rupert Murdoch, că preşedinţia "o va trata aşa cum se tratează adversarii". "Având în vedere că duce un război împotriva lui Barack Obama şi a Casei Albe, nu suntem obligaţi să ne purtăm ca în cazul unui comportament normal din partea unei organizaţii de presă", a subliniat ea.

Cu câteva zile înainte, această strategă de comunicare a Partidului Democrat a denunţat, în Time, televiziunea Fox News ca fiind una a "jurnalismului de opinie, deghizată în post de informaţii". "De fapt, Fox News acţionează ca un auxiliar al Partidului Republican", a subliniat Dunn la CNN, avertizând că preşedinţia nu va rămâne pasivă în faţa acestor opozanţi care încearcă "să provoace căderea preşedintelui şi a preşedinţiei".

Riposta a luat şi forma unui mesaj publicat pe blogul Casei Albe, Whitehouse.gov, ce denunţă "minciunile televiziunii Fox" şi o "tentativă de defăimare ce vizează eforturile administraţiei pentru a obţine JO".

Blogul îl critică mai ales pe Glenn Beck, un animator conservator care are emisiunea sa la Fox News şi pe care îl acuză că lansează atacuri pentru a-şi creşte audienţa. Beck, critic al administraţiei Obama, l-a calificat în iulie drept "rasist" pe primul preşedinte de cuoare al SUA, care, spune el, "are o ură profundă pentru albi".

Potrivit lui Larry Sabato, directorul Center for Politics de la Universitatea Virginina, este posibil ca preşedinţia să atace Fox pentru că "baza democrată începe să fie mai critică faţă de Obama". După preluarea puterii, "ne aşteptam ca într-o lună lumea să se transforme şi nu s-a întîmplat aşa", a adăugat el. "Deci, dacă te afli într-o astfel de situaţie şi vrei să îţi strângi susţinătorii, îţi trebuie un inamic comun", a adăugat el, subliniind că baza democrată urăşte presa de dreapta.

Conducerea Fox News a declarat că "în loc să guverneze, Casa Albă este tot în campanie". "A ataca mesagerul nu funcţionează niciodată", a subliniat televiziunea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite