Casa Albă: Al-Qaida încearcă să distragă atenţia de la discursul lui Obama către musulmani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În replică la cel mai recent mesaj audio transmis de Osama ben Laden, preşedintele Barack Obama va rosti mâine, la Cairo, un discurs adresat lumii musulmane, relatează AFP. Potrivit Casei Albe, Al-Qaida încearcă să distragă atenţia lumii musulmanede la acest discurs "istoric".

Guvernul american nu a avut încă timp să examineze mesajul lui ben Laden , difuzat anterior de televiziunea Al-Jazeera din Qatar, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, la Ryad, unde preşedintele Obama se află în vizită.

El a adăugat că mesajul pare să se înscrie în linia ameninţărilor proferate în trecut de reţeaua extremistă împotriva Statelor Unite şi altor ţări.

Nu este "suprinzător" că al-Qaida încearcă să "distragă atenţia" de la efortul istoric" al preşedintelui Obama de a lansa un dialog deschis cu lumea musulmană, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Liderul Al-Qaida Osama ben Laden a declarat într-o înregistrare audio că preşedintele american Barack Obama a plantat seminţele pentru "răzbunare şi ură" faţă de Statele Unite în lumea musulmană şi a ameninţat Statele Unite cu un război de lungă durată, relatează NewsIn.

"Obama şi administraţia sa au plantat seminţele pentru ură şi răzbunare împotriva Americii", a declarat liderul terorist într-o înregistrare audio difuzată astăzi de postul de televiziune Al-Jazeera. El a oferit ca exemplu ofensiva lansată de armata pakistaneză în valea Swat. "Numărul acestor seminţe este echivalent cu cel al celor care au suferit şi al celor care s-au refugiat din valea Swat", a adăugat el.

Ben Laden a subliniat că Obama îi calcă pe urme predecesorului său George W. Bush şi i-a avertizat pe americani să fie pregătiţi pentru consecinţele politicilor Casei Albe.

"Obama îi calcă pe urme predecesorului său în politica sa de ostilitate faţă de musulmani (...) El pune astfel bazele unor războaie de lungă durată", a spus ben Laden. "Poporul american să fie pregătit să culeagă roadele a ceea ce a fost semănat de liderii de la Casa Albă în anii şi deceniile următoare", a afirmat el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite