O fetiţă de 9 ani a cerut de ziua ei apă pentru un sat din Africa. A murit înainte să îşi vadă "cadoul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rachel Beckwith din SUA a cerut, ca un fel de cadou pentru ziua în care urma să împlinească 9 ani, ca membrii familiei şi apropiaţii săi să doneze bani pentru a cumpăra apă potabilă pentru un sat din Africa. Fetiţa era atât de aproape de a-şi îndeplini visul de a strânge cei 300 dolari, însă a murit săptămâna trecută, în urma unui accident de maşină, potrivit AP.

În memoria ei, străini din toată lumea i-au îndeplinit visul, strângând cu mult peste suma pe care şi-o dorea fetiţa.

Până miercuri, 23.500 de persoane donaseră mai mult de 470.000 dolari către "acţiune caritabilă: apă".

Pe un site construit de Rachel şi de mama sa, înainte de ziua de naştere a micuţei, fetiţa explica motivele pentru care îşi doreşte atât de mult acest "cadou".

"Am aflat că milioane de oameni mor înainte de a împlini 5 ani. De ce? Pentru că nu au acces la apă curată, potabilă, aşa că îmi sărbătoresc ziua de naştere aşa cum nu am făcut-o niciodată. Le cer acelor care mă cunosc, să doneze bani pentru campania mea, în locul cadourilor", a scris Rachel pe site-ul său.

De ziua sa, la 12 iunie, pagina a fost închisă după ce a fost strânsă suma de 220 dolari. La 20 iunie, Rachel a fost grav rănită în urma unui accident de maşină. Preotul de la biserica unde mergea micuţa a decis ca site-ul să fie deschis din nou.

Mulţi dintre cei care au donat au lăsat mesaje pe site în care îşi exprimau admiraţia faţă de gestul său altruist. Rachel a reprezentat un model, iar unii dintre ei chiar şi-au deschis site-uri pentru astfel de campanii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite