Tentativele de atac împotriva Statelor Unite au atins un nivel record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul pentru Securitate internă a anunţat că numărul şi ritmul tentativelor de atac împotriva Statelor Unite ale Americii în ultimele nouă luni a atins un nivel-record, potrivit CNN.

Evaluarea departamentului de securitate a SUA este inclusă într-un memoriu al serviciului de informaţii al departamentului, care spune că este posibil ca grupuri teroriste să încerce cu o frecvenţă în creştere să comită atacuri în SUA.

Trebuie să pornim de la ideea că şi alţi terorişti s-ar putea afla în ţară şi ar putea avansa în comploturile lor, se arată în raport.

Documentul subliniază că în recentele tentative asupra SUA s-au folosit agenţi şi tactici care au făcut foarte dificilă detectarea comploturilor, citând cazul afganului Najibullah Zazi, care a pledat vinovat în februarie pentru că intenţiona să comită atacuri în metroul din New York, şi cazul teroristului din Times Square, Faisal Shahzad, relatează CNN.

Potrivit raportului, ambii au petrecut destul de mult timp în SUA şi erau familiarizaţi cu presupusele ţinte. Mai mult, comploturile au implicat materiale ce pot fi cumpărate uşor în SUA fără să apară suspiciuni.

Raportul avertizează că teroriştii sunt interesaţi de "atacuri de mai mici dimensiuni, mai uşor de comis, împotriva unor ţinte mai uşor de atins".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite