New York-ul a aprobat căsătoriile între homosexuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

cel mai mare oraş american a devenit, vineri, al şaselea stat care legalizează căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Celelalte stat sunt: Iowa, New Hampshire, Massachusetts, Connecticut şi Vermont

Senatul s-a întâlnit aseară într-o sesiune extraordinară pentru a adopta legea care să permită mariajul între persoanele de acelaşi sex. Legea a fost aprobată cu un total de 33 de voturi dintr-un total de 62.

Experţii declară că acordul legal al oficializării căsătoriilor între homosexuali într-o metropolă cum este New York-ul - cu o populaţie de peste 19 milioane de locuitori - va deveni în scurt timp un câmp de dezbateri acide.

"Cred că aprobarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex în New York va avea o forţă morală şi politică extraordinară şi pentru restul ţării deoarece New York este cel mai mare stat şi pentru că această legalizare nu a venit foarte uşor", a declarat profesorul Suzanne Goldberg de la Universitatea de Drept din Columbia, potrivit Reuters.

Proiectul aprobării mariajului între homosexuali la New York a fost respins de două ori, în 2007 şi 2009, în ambele cazuri Senatul fiind cel care s-a opus.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite