Najibullah Zazi a încercat să comită un atac terorist în septembrie 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Najibullah Zazi a încercat să comită un atac terorist în septembrie 2009
Najibullah Zazi a încercat să comită un atac terorist în septembrie 2009

Najibullah Zazi, şoferul de autobuz din Denver bănuit a fi autorul complotului terorist împotriva sistemului de transport din New York, probabil intenţiona să comită atacul pe 11 septembrie 2009, la opt ani de la atentatele din 2001, afirmă un procuror, citat de AFP.

Procurorul-adjunct Tim Neff a declarat în cursul audierii lui Najibullah Zazi la Denver (Colorado) că bărbatul de 24 de ani plecase spre New York cu maşina pe 11 septembrie 2009, revenind însă imediat în Colorado.

Activităţile lui Najibullah Zazi sunt "o serie de evenimente îngrijorătoare, care demonstrează că a încercat să fabrice o bombă şi să meargă la New York pe 11 septembrie", afirmă Tim Neff.

Potrivit procurorilor, tânărul a părăsit oraşul New York după ce a fost avertizat că era supravegheat de agenţii federali. În maşina sa, anchetatorii au descoperit un calculator care conţinea instrucţiuni pentru fabricarea unei bombe.

Najibullah Zazi, arestat sâmbătă în Colorado, a fost trimis la închisoare şi va fi transferat la New York, unde va fi acuzat oficial de complot în vederea producerii de "daune majore pe teritoriul SUA".

Tatăl său, Mohammed Zazi, şi imamul Ahmad Wais Afzali, arestaţi în acelaşi caz, sunt acuzaţi de declaraţii false acordate FBI, fiind eliberaţi pe cauţiune.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite