Mitt Romney şi-a asigurat candidatura la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Republicanul Mitt Romney a câştigat ieri alegerile primare din Texas, adunând astfel un număr de delegaţi suficient pentru a-şi asigura învestitura partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

El va intra acum în competiţie directă cu Barack Obama pentru funcţia de la Casa Albă.

Fostul guvernator al statului Massachusetts a obţinut 77% din voturi, conform estimărilor Fox News şi CNN. Această nouă victorie, anticipată după retragerea principalilor adversari, din ultimele luni, i-a asigurat lui Romney cota de 1.144 de delegaţi republicani necesari pentru a-şi asigura învestitura, care se va face în timpul convenţiei partidului, din august, de la Tampa (Florida).

„Mulţumesc. Oricare ar fi încercările care ne aşteaptă, nu vom face altceva decât să repunem Statele Unite pe calea prosperităţii", le-a transmis Romney alegătorilor săi, pe contul de Twitter.

Candidatul independent texan, Ron Paul, a obţinut 10% din voturi în Texas, ultraconservatorul Rick Santorum 7%, iar Newt Gingrich, 5%, conform CNN.

Criticat pentru legăturile cu Trump

Echipa de campanie a lui Barack Obama l-a criticat pe Romney pentru legăturile pe care acesta le are cu magnatul în imobiliare Donald Trump, care continuă încă să se îndoiască de faptul că preşedintele democrat ar fi născut în SUA. Romney şi Trump vor participa împreună la o reuniune de strângere de fonduri în Las Vegas (Nevada).

„Faptul că Mitt Romney continuă să fie asociat lui Donald Trump şi refuză să îi condamne teoriile ruşinoase de complot demonstrează lipsa sa de autoritate morală", a declarat o purtătoare de cuvânt a echipei de campanie a lui Obama, Stephanie Cutter.

„Dacă Mitt Romney nu are tăria de a se opune unui şarlatan precum Donald Trump pentru că este prea preocupat să-şi umple conturile pentru campania sa, ce fel de preşedinte poate fi el?", a continuat Cutter. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite