Mitt Romney se va retrage din politică dacă va fi înfrânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidatul republican la preşedinţie Mitt Romney şi soţia sa, Anne, pe scena convenţiei republicane
Candidatul republican la preşedinţie Mitt Romney şi soţia sa, Anne, pe scena convenţiei republicane

Ann Romney, soţia candidatului republican la prezidenţialele de la 6 noiembrie, a afirmat că se vor retrage din viaţa politică dacă Mitt Romney nu va fi ales, potrivit unui interviu pentru emisiunea "The View" a postului de televiziune ABC, scrie AFP.

"Categoric, nu va mai candida şi nici eu", a declarat Ann Romney după ce prezentatorul a întrebat-o dacă o înfrângere la alegerile prezidenţiale va însemna sfârşitul carierei politice a soţului său, scrie Agerpres.

Ea a repetat frecvent că i-a fost greu să îl lase pe soţul ei să îşi încerce norocul a doua oară, după eşecul la primarele republicane din 2008.

"Este o perioadă dificilă", a afirmat Ann Romney referindu-se la presiunile din campania electorală şi intensa publicitate negativă instrumentată de ambele tabere.

"Nu vreau să mai trăiesc din nou aşa ceva, a fost o decizie foarte dificilă pentru mine ca să îl las să revină", a adăugat ea. "Simţeam însă că soţul meu le poate oferi ceva unic americanilor", a ţinut să menţioneze soţia candidatului republican.

Ann Romney, implicată de câteva luni în campania electorală a soţului său, a spus că nu se mai uită la televizor, mai ales atunci când se află într-un stat-cheie cum este Ohio sau Virginia, inundate până la refuz de spoturi publicitare de campanie.

Pe de altă parte, ea şi-a reafirmat poziţia împotriva avortului, un subiect în legătură cu care opiniile soţului său au evoluat în ultimii ani.

"Vestea bună este că nu sunt candidată la prezidenţiale şi că nu trebuie să spun ce simt, dar sunt <pro-life> şi sunt fericită să spun asta", a declarat ea.

Ann Romney a explicat că soţul ei voia să lase femeilor posibilitatea de a decide ("pro-choice") , atunci când era guvernator de Massachusetts, însă poziţia lui a evoluat de când a analizat utilizarea embrionilor pentru cercetări privind celulele stem.

În prezent, Mitt Romney se pronunţă împotriva avortului, cu excepţia cazurilor de viol, incest sau când viaţa mamei este în pericol.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite