Mitt Romney lansează un nou apel la înarmarea rebelilor sirieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA

Candidatul republican la Casa Albă Mitt Romney l-a acuzat, luni, pe Barack Obama că a eşuat în ceea ce priveşte rezolvarea situaţiei din Siria şi a lansat un nou apel la înarmarea opoziţiei, în timpul unui discurs critic asupra bilanţului preşedintelui american în Orientul Mijlociu, notează AFP.

"În Siria, vom lucra cu partenerii noştri pentru a identifica şi organiza membrii opoziţiei care împărtăşesc valorile noastre şi vom face să obţină armele de care au nevoie pentru a învinge tancurile, elicopterele şi avioanele de luptă ale lui Assad", a declarat Mitt Romney la Institutul Militar din Virginia, în estul Statelor Unite.

Calificând politica lui Barack Obama drept un eşec, republicanul a reamintit că "peste 30.000 de bărbaţi, femei şi copii au fost masacraţi de către regimul lui Bashar al-Assad în ultimele 20 de luni". Candidatul îndemnase deja la înarmarea opoziţiei în discursurile precedente, scrie Mediafax.

Luând ca punct de plecare atacul asupra consulatului american din Benghazi, în estul Libiei, la 11 septembrie, Mitt Romney a încercat să ilustreze "pasivitatea" şi absenţa de "leadership" a preşedintelui pe scena internaţională, tergiversând numeroase dosare diplomatice fierbinţi, de la Orientul Mijlociu până la Rusia.

"Voi implimenta sisteme de apărare antirachetă pentru (a ne) proteja împotriva ameniţărilor. Şi, asupra acestui punct, nu va exista nicio flexibilitate cu Vladimir Putin", a afirmat Mitt Romney, în contextul în care, în aprilie, preşedintele i-a spus liderului rus de la acea vreme Dmitri Medvedev că va exista "mai multă flexibilitate" pe acest subiect dacă va fi reales la 6 noiembrie.

Moscova se opune ca NATO să implementeze un scut antirachetă în Europa, destinat să protejeze continentul de tiruri provenind din Orientul Mijlociu, în special din Iran.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite