Mitt Romney câştigă tot mai mult teren: şi-a adjudecat voturile statelor-cheie Michigan şi Arizona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Mitt Romney a câştigat aseară alegerile primare republicane din statul-cheie Michigan, după ce a ieşit învingător şi în cele organizate în aceeaşi zi în Arizona, conform previziunilor lansate de mai multe posturi de televiziune americane, transmite AFP.

Cu 74 % din buletinele de vot numărate, Mitt Romney a strâns 41 % din voturi, plasându-se astfel înaintea rivalilor săi Rick Santorum (37%) Ron Paul (12%) şi Newt Gingrich (7%) şi beneficiind de un avans suficient pentru a ieşi câştigător la final, conform previziunilor posturilor de televiziune CNN şi MSNBC, transmite Mediafax.

Susţinătorii lui Romney sunt extaziaţi şi sărbătoresc pe străzile din Detroit, acolo unde se scandează lozinci precum "Romney preşedinte!". Republicanul le-a mulţumit pe Twitter susţinătorilor săi pentru victoria din Arizona. "Mulţumesc, Arizona! Sunt copleşit de susţinerea voastră. Suntem atenţi la numărarea voturilor din Michigan", a postat acesta pe contul său de Twitter în urmă cu aproximativ o oră.

Victoria din Michigan i-a fost asigurată de voturile din zonele industriale ale oraşului Detroit şi din nordul statului american, unde se găseşte o zonă turistică. Susţinerea puternică din aceste zone au fost elemente-cheie în câştigarea statutlui Michigan.

Unul dintre contracandidaţii lui, Rick Santorum, l-a sunat deja să-l felicite pentru victorie. Santorum se arată optimist chiar dacă este în continuare pe locul al doilea. Diferenţa dintre el şi Romney a devenit de 30.000 de voturi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite