Mitt Romney a pierdut în Florida

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de campanie a republicanului Mitt Romney a lăsat să se înţeleagă, joi, cã a pierdut în Florida, înainte de încheierea numãrãrii buletinelor de vot în acest stat-cheie din sud-estul SUA unde scorul era considerat foarte strâns după alegerile prezidenţiale de marţi, relateazã AFP.

"Datele din Florida aratã cã puteam câştiga", şi-a exprimat regretul Brett Doster, consilier de campanie al lui Mitt Romney pentru Florida, într-un comunicat citat de ziarul Miami Herald. "Credeam (...) cã am fãcut ce trebuia ca sã câştigãm. E limpede cã nu este cazul şi din acest motiv toate persoanele implicate în Florida şi eu însumi suntem nemulţumiţi".

Numãrarea buletinelor de vot indicã momentan un uşor avans pentru democratul Barack Obama, cu 49,9% faţã de 49,2% pentru adversarul sãu republican, potrivit site-ului comisiei electorale din acest stat.

Din cele 67 de comitate câte compun Florida, în trei dintre ele rezultatele nu sunt definitive. Conform autoritãţilor locale, rezultatele vor fi anunţate sâmbãtã la prânz în aceste comitate urbane, de obicei favorabile democraţilor.

Şeful echipei de campanie a lui Barack Obama, Jim Messina, a declarat la rândul sãu cã se aştepta ca joi să fie "declaraţi oficial învingãtori în Florida".

Mitt Romney a admis, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale, în contextul în care actualul lider de la Casa Albã a câştigat 303 mari electori. Împreunã cu Florida, Barack Obama ar obţine în total 332 de mari electori, faţã de 206 pentru republican.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite