Mitt Romney a discutat la telefon cu Benjamin Netanyahu despre Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA

Candidatul republican la Casa Albã, Mitt Romney, a avut o convorbire telefonicã, vineri, cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, la câteva ore dupã discuţia dintre liderul israelian şi preşedintele american în exerciţiu, Barack Obama, relateazã AFP.

'Avem acelaşi interes ca sã acţionãm în aşa fel încât Iranul sã nu-şi dezvolte capacitatea nuclearã, ce ar ameninţa existenţa Israelului şi ar ameninţa alte ţãri cu devastarea', a declarat Mitt Romney jurnaliştilor în avionul sãu de campanie, la scurt timp dupã apelul telefonic, relatează Agerpres.

'Nu cred cã, în analiza noastrã finalã, vom include şi recurgerea la acţiunea militarã. Sincer, sper sã nu fim obligaţi sã recurgem la aşa ceva. Nu pot sã retrag opţiunea de pe masã, iranienii trebuie sã ştie cã este un posibil instrument pentru a-i împiedica sã devinã putere nuclearã', a continuat el.

'Sper însã cã vom putea împiedica o acţiune militarã', a adãugat el.

În plinã campanie electoralã, candidatul republican îl criticã cu fiecare prilej pe Barack Obama în legãturã cu dosarul nuclear iranian. El i-a reproşat cã nu s-a întâlnit cu Benjamin Netanyahu în cursul acestei sãptãmâni, la New York, cu ocazia Adunãrii Generale a ONU.

Preşedintele american şi premierul Netanyahu au discutat, de asemenea, vineri la telefon. Cei doi lideri politici 'au subliniat faptul cã sunt pe deplin de acord în legãturã cu obiectivul lor comun de a împiedica Iranul sã deţinã arme nucleare.

Prim-ministrul a salutat angajamentul preşedintelui Obama, luat în plenul Adunãrii Generale a ONU, de a face tot ce este necesar pentru a îndeplini acest obiectiv', a precizat Casa Albã într-un comunicat.

Netanyahu s-a întâlnit joi la New York cu secretarul de stat american, Hillary Clinton.

Mitt Romney şi Benjamin Netanyahu sunt prieteni vechi: ei au lucrat împreunã, la sfârşitul anilor 1970, în firma de consultanţã Boston Consulting Group.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite