Mitt Romney a câştigat primarele din Washington şi Wisconsin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney, fost guvernator de Massachusetts Foto: Reuters
Mitt Romney, fost guvernator de Massachusetts Foto: Reuters

Candidatul la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2012, Mitt Romney, a câştigat, marţi, primarele din Wisconsin (nord) şi din capitala federală Washington, după ce le-a câştigat şi pe cele din Maryland, conform proiecţiilor presei americane, relatează AFP.

Potrivit posturilor de televiziune CNN, Fox News şi CBS, candidatul moderat a câştigat în faţa rivalului său principal, ultra-conservatorul Rick Santorum, toate cele trei primare, consolidându-şi statul de favorit în cursa republicană pentru a deveni adversarul lui Obama la alegerile din noiembrie 2012.

Pentru a deveni adversarul republican al lui Obama, la alegerile din 6 noiembrie, Romney, care se luptă să convingă baza conservatoare a partidului, trebuie să adune un număr de 1.144 de delegaţi care să îl reprezinte la convenţia naţională a partidului republican din luna august, în Tampa (Florida).
Cu aceste trei victorii, Romney a depăşit pragul simbolic de 50 kla sută din delegaţii necesari.

El are în prezent 566 de delegaţi, potrivit RealClearPolitics, faţă de 263 ai lui Santorum, Newt Gingrich având 140 iar Ron Paul 67. Maryland are 37 de delegaţi, Wisconsin 42 şi Washington 19, informează Mediafax.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite