Mitt Romney ”va scurta aşteptarea” celor care doresc să ajungă în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA

Fostul secretar american de Stat pentru Comerţ în ultima administraţie republicană a preşedintelui George W. Bush, Carlos Gutierez, a declarat, miercuri, la convenţia republicană din Florida că Mitt Romney, candidatul republican la preşedinţia SUA, "va scurta aşteptarea celor care doresc să intre legal în SUA" şi va favoriza reunificarea familială care va fi "mereu cel mai important lucru" în politica de imigraţie a republicanilo

"În prezent, 7 la sută dintre imigranţii care ajung în SUA vin aici pentru a găsi un loc de muncă, iar ceilalţi în scopul reunificării familiale", a adăugat responsabilul republican, criticând politica rivalilor democraţi, care, în opinia sa, încearcă să transforme imigranţii hispanici, majoritari în SUA, în persoane dependente de guvern pentru a le obţine voturile, scrie Agerpres.

"Nu am avut niciodată o strategie naţională de integrare, şi aceasta este ceea ce va face guvernatorul Romney, pentru că Romney este pro-imigraţie, în timp ce Obama încearcă doar să obţină voturile hispanicilor", a mai spus Gutierez la convenţia republicană.

Totodată, el a criticat limbajul dur în chestiunea imigraţiei conţinut în platforma electorală aprobată în aceeaşi zi de Partidul Republican, care se opune împotriva oricărei forme de amnistie şi are în vedere continuarea construirii zidului ce securizează frontiera cu Mexicul. El consideră că "întotdeauna va exista o platformă a partidului, dar aceasta nu înseamnă că ea reprezintă o listă de sarcini pentru preşedinte".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite