Mitt Romney, autorul unei înregistrări video cu afirmații controversate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA
Mitt Romney candidatul republican la preşedinţia SUA

Un jurnal american a publicat, luni, o înregistrare video realizată cu camera ascunsă în care candidatul republican Mitt Romney aparent tratează cu ironie "mentalitatea de victimă" a electoratului democrat, afirmaţii imediat denunţate de tabăra preşedintelui Barack Obama, transmite AFP.

"Mother Jones", publicaţie binecunoscută pentru opiniile sale de stânga, a publicat pe site-ul său înregistrarea în cauză realizată, după toate evidenţele, fără ştirea lui Romney, cu prilejul unei reuniuni pentru colectarea de fonduri interzisă accesului presei, după cum a informat.

Data la care a avut loc evenimentul nu a fost stabilită şi numai Romney poate fi recunoscut pe ecran, restul scenei fiind blurată. Autenticitatea înregistrării nu a putut fi determinată, însă vocea persoanei care vorbeşte pare a fi a candidatului republican la prezidenţialele de la 6 noiembrie, scrie Agerpres.

El se referă la faptul că "47 la sută dintre americani îl vor vota pe preşedinte orice s-ar întâmpla. Sunt 47 la sută dintre alegători care sunt cu el, care depind de guvern, care se consideră victime, care cred că guvernul trebuie să aibă grijă de ei, care sunt de părere că au dreptul să aibă acces la asigurări de sănătate, la hrană, locuinţă, la tot ce doriţi".

Aceşti indivizi consideră că "este ceva ce li se datorează. Că guvernul ar trebui să le dea. Şi vor vota pentru acest preşedinte (Obama) indiferent ce se va întâmpla. Sunt indivizi care nu plătesc impozite", a continuat Romney, subliniind că este sigur că nu-i va putea convinge să voteze pentru el.

"Nu-i voi convinge niciodată că trebuie să-şi asume propriile responsabilităţi şi să-şi ia viaţa în mâinile proprii', a mai afirmat candidatul republican.

Echipa lui Mitt Romney a refuzat să facă orice declaraţie în urma publicării acestei înregistrări, precizează AFP.

Comitetul de campanie a lui Barack Obama a denunţat imediat afirmaţiile în cauză. "Este şocant ca un candidat la preşedinţia Statelor Unite să spună în spatele uşilor închise, unui grup de finanţatori bogaţi, că jumătate dintre americani se consideră <victime> şi că nu sunt pregătiţi <să-şi ia viaţa în propriile mâini>", a declarat directorul de campanie al preşedintelui în exerciţiu, Jim Messina.

În opinia acestuia, "este greu să fii preşedintele tuturor americanilor atunci când tratezi cu dispreţ jumătate din ţară", mai scrie AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite