Mitt Romney încearcă să cucerească electoratul hispanic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney Foto: Reuters
Mitt Romney Foto: Reuters

Candidatul republican la prezidenţialele americane, Mitt Romney, l-a acuzat joi pe preşedintele Barack Obama că i-a sărăcit pe membrii comunităţii latino-americane, într-un discurs ţinut în Florida în faţa reprezentanţilor acestui electorat capital pentru scrutinul din noiembrie.

"De când preşedintele Obama a intrat în funcţie, încă două milioane de hispanici au ajuns să trăiască în sărăcie", a declarat Romney cu prilejul Convenţiei anuale a Asociaţiei naţionale a aleşilor şi responsabililor hispanici (Naleo), în faţa căreia Barack Obama, candidat la propria succesiune, urmează să ţină o cuvântare vineri.

"La trei ani şi jumătate după (ce a preluat funcţia Obama), peste 23 de milioane de americani sunt în şomaj, pe cale de a se ocupa cu diverse munci, atunci când nu au abandonat ideea de a-şi găsi un loc de muncă", a continuat Romney.

"În momentul în care ar trebui să luăm viteză, noi tocmai încetinim", a adăugat candidatul republican în prezenţa a circa 1.000 de persoane aflate la Orlando (centrul Floridei), într-un hotel din parcul de distracţii Disney World.

"Iar hispanicii au fost afectaţi în proporţii nemaiauzite. Dacă nivelul naţional al şomajului încă depăşeşte 8%, în rândul hispanicilor este de 11%", a subliniat fostul guvernator de Massachusetts care nu a ratat ocazia de a reaminti că, în 2008, Obama a promis în timpul campaniei sale o reformă în domeniul imigraţiei pe care nu a mai înfăptuit-o.

"În pofida promisiunilor sale, preşedintele Obama nu a reuşit să facă nicio reformă a imigraţiei, nu a făcut nimic, a dat greş", a continuat Romney, promiţând la rândul său o soluţie durabilă pentru a întări imigraţia legală şi a combate imigraţia ilegală "în mod ferm şi uman".

"Asta înseamnă că, în acelaşi timp, trebuie prevenită trecerea ilegală a frontierei" şi pus în aplicare un "dispozitiv îmbunătăţit de verificare la ieşirea din ţară", a explicat Romney.

În 2008, Obama a primit majoritatea voturilor comunităţii latino-americane, minoritatea cea mai importantă din Statele Unite, amintește Agerpres, citând AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite