Miracol Crăciunului : Un tânar din Arizona a ieşit din comă cu doar câteva ore înainte ca medicii să-l deconecteze de la aparate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sam Schmid, după ce a ieşit din comă
Sam Schmid, după ce a ieşit din comă

Un student din statul american Arizona, aflat în comă din luna octombrie, în urma unui grav accident rutier, s-a trezit la viaţă cu doar câteva ore înainte ca medicii să-l deconecteze de la aparate.

Sam Schmid, student la Universitatea din Arizona, a fost grav rănit la 19 octombrie, într-un accident rutier pe o şosea din Tucson.

Contuziile sale craniene au fost atât de grave încât medicii de la spitalul local l-au trimis cu avionul la Barrow Neurological Institute, din cadrul St. Joseph's Medical Center din Phoenix. Aici a fost operat de un anevrism cerebral sever.

Dar fiindcă tânărul nu s-a mai trezit după operaţie şi nu răspundea la tratament, medicii au luat în calcul să discute cu familia pacientului deconectarea de la aparate şi recoltarea de organe.

Doctorii susţineau că creierul lui Sam nu mai funcţionează, însă, ca prin minune, au observat că tânărul a început să mişte mai întâi două degete, apoi după câteva zile el s-a ridicat din pat, iar acum se deplasează cu ajutorul unui cadru şi vorbeste, deşi cu dificultate.

Medicii susţin că pacientul se va reface complet.

„Nimeni n-ar fi putut să-mi dea un cadou de Crăciun mai bun ca acesta", a declarat mama tânărului, Susan Regan.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite