Hugo Chavez: Ministrul columbian al apărării este "retardat mintal"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hugo Chavez: Ministrul columbian al apărării este "retardat mintal"
Hugo Chavez: Ministrul columbian al apărării este "retardat mintal"

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez l-a calificat drept "retardat mintal" pe ministrul columbian al apărării, Gabriel Silva, după ce acesta s-a declarat îngrijorat pe tema traficului de droguri "aproape liber" ce tranzitează Venezuela cu destinaţia America Centra.

Ministrul apărării din Columbia este "cel puţin retardat mintal, trebuie să fie", a spus Chavez, potrivit căruia "el urmează instrucţiunile imperiului". "În Columbia, nu guvernul este cel care comandă, ci imperiul yankeu", a adăugat Chavez, aluzie la SUA.

Hugo Chavez a mai zis că de când a demarat "Planul Columbia", de cooperare militară între Bogota şi Washington împotriva traficului de droguri, "producţia de droguri s-a dublat şi a câştigat tehnică". "Ei (columbienii) spun că au reuşit să controleze avioanele care servesc traficului de droguri, dar care trec prin Venezuela. Atunci, ele vin de pe lună? De unde vin? Ele ies din Columbia şi se duc în SUA", a subliniat el.

Gabriel Silva a spus vineri că Bogota este îngrijorată, pentru că "există posibilitatea unui trafic aproape liber al avioanelor din Venezuela spre America Centrală". "Suntem foarte îngrijoraţi, pentru că eforturile noastre ne-au permit combaterea semnificativă a traficului de droguri pe cale aeriană, iar acum principala noastră preocupare este traficul pe mare", a adăugat Silva, înainte de la pleca la Washington.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite