McDonald's, forţat de Jamie Oliver să renunţe la un ingredient

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După luni întregi în care cunoscutul bucătar a atras atenţia la televizor asupra folosirii hidratului de amoniu în prepararea burgerilor, compania McDonald's a fost nevoită să renunţe la utilizarea ingredientului.

Oliver a arătat că McDonald's foloseşte hidrat de amoniu atunci când prelucrează carnea de vită, înainte de a o adăuga la produsele vândute, scrie „Daily Mail".

El a arătat în cadrul emisiunii sale culinare modul în care are loc prelucrarea grăsimii din tocătura folosită pentru burgeri. „Este vorba despre unul dintre cele mai ieftine alimente pentru câini folosit în hrana oamenilor" a mărturisit bucătarul britanic în timp ce adăuga ingredientul în burgerii pregătiţi în direct, după reţeta McDonald's. Practic, grăsimea din carne a fost dizolvată cu ajutorul hidratului de amoniu. Pentru a fi explicit, Oliver a băgat hălci de carne în maşina de spălat, după care a adăugat substanţa chimică.

Microbiologul Geral Zirnstein, de la Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, a susţinut şi el că hidratul de amoniu trebuie interzis: „Consider amestecul acestui ingredient cu carnea de vită drept un produs fraudulos", a declarat Zirnstein.

„De ce ar dori o fiinţă umană cu sensibilitate să pună carne cu hidrat de amoniu în gura copilului său? Publicul american trebuie să înţeleagă rapid ce face industria alimentară", a declarat Jamie Oliver.

Ingredientul nu a fost descoperit până acum decât în produsele comercializate de McDonald's în Statele Unite. Alte două lanţuri de fast-food de renume din America, Burger King şi Taco Bell, au renunţat la a mai utiliza hidratul de amoniu în producerea hamburgerilor.

Hidratul de amoniu este folosit şi în produsele de curăţare a sticlei, datorită proprietăţilor sale de a dizolva murdăria şi grăsimea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite