Mărturia unui fost şef al mafiei din New York: „Rolul meu era să omor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joseph Massino, un fost cap al mafiei din New York, a devenit primul şef al unui clan mafiot care rupe „jurământul sacru" şi depune mărturie împotriva unui membru al clanului său.

Massino a fost martor în procesul lui Vincent Basciano, cel care l-a urmat la conducerea clanului în anul 2004, atunci când el a fost condamnat şi a ajuns în puşcărie. Iniţial, Joseph Massino a fost condamnat la pedeapsa cu moartea, dar a acceptat să coopereze cu oamenii legii şi astfel a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

După ce a ajuns în sala de judecată, Massino l-a arătat pe Basciano şi a precizat că el este omul care l-a urmat la conducerea clanului, afirmând că el încalcă un „jurământ sacru" făcut în anul 1977. „Era lesne de înţeles că, odată ce un glonţ părăseşte pistolul, nu trebuie să mai vorbeşti despre el niciodată", a spus Massino.

Fostul şef al mafiei a adăugat că, pentru a se proteja de FBI, le-a ordonat tuturor subalternilor să nu-i folosească niciodată numele şi să-i spună „Urechea". Mai mult, el a declarat că atribuţiile sale ca şef erau acelea de a omorî oameni şi de a recruta noi mafioţi.

„Urechea" a fost închis, începând cu anul 2005, în aceeaşi celulă cu Vincent Basciano, pe care l-a înregistrat în moment ce îi povestea cum l-a omorât pe un asociat „ticălos, şobolan, copil rău, care face numai probleme".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite