Marina americanã trimite în larg flota din cauza apropierii uraganului Sandy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marina americanã a decis vineri sã trimitã în larg aproximativ 20 de nave militare aflate în prezent staţionate la baza militarã Norfolk (Virginia, est) şi în împrejurimi, din cauza trecerii în 48 de ore a uraganului Sandy peste coasta atlanticã, relateazã AFP.

"Având în vedere traiectoria actualã a furtunii, am luat decizia de a scoate în larg flota", a afirmat într-un comunicat amiralul Bill Gortney, unul dintre principalii responsabili ai US Navy.

Pãrãsind portul, navele au timp sã traverseze zona care va fi afectatã de uragan înainte de sosirea acestuia, evitând asfel sã fie avariate de valuri sau sã deterioreze docurile.

Printre navele plasate în "Starea de ieşire Alpha", conform termenilor marinei, figureazã şi portavioanele nucleare USS Harry-Truman, un port-elicopter, trei crucişãtoare, opt distrugãtoare, nave amfibii de asalt şi petroliere.

Alte nave în curs de întreţinere sau care nu sunt capabile sã pãrãseascã portul trebuie sã-şi întãreascã ancorarea.

Uraganul Sandy, care s-a soldat deja cu 38 de morþi în Caraibe, traversa vineri insulele Bahamas şi ameninţã sã loeascã în weekend coasta foarte populatã a nord-estului Statelor Unite chiar mai puternic decât uraganul Irene care a provocat 47 de morţi în 2011.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite